I dag bruker verdens befolkning mer ressurser enn jorda klarer å regenerere, og matproduksjon står for en vesentlig del av menneskehetens klima- og miljøavtrykk. En voksende verdensbefolkning krever derfor nye måter å produsere mat på, samtidig som vi er nødt til å minimere påvirkningen vi har på miljøet. Om lag 70 % av kloden er dekket med vann, men fortsatt kommer mindre enn 2 % av mattilførselen fra havet. Mat fra havet blir dermed stadig viktigere.
SalMar Aker Ocean arbeider for å ha minimal miljøpåvirkning i områdene hvor vi driver oppdrett og for å redusere vårt totale klima- og miljøavtrykk. Dette gjør blant annet gjennom å drive oppdrett på lokaliteter med gode miljøforhold. Vi arbeider aktivt med å optimalisere fôring og minimere forutslipp gjennom å ta i bruk ny teknologi samt redusere vårt energiforbruk
Selv om matproduksjon er en stor bidragsyter til globale klimagassutslipp, anses oppdrett av laks som en av de mest miljøvennlige metodene for matproduksjon. Sammenlignet med andre proteinkilder er CO2-avtrykket fra laks betydelig lavere.
SalMar Aker Ocean er en del av SalMar-konsernet og inngår dermed som en del av SalMars bærekraftsrapportering. Se link: SalMars årsrapport. Der du kan lese mer om hvordan SalMar arbeider med bærekraft.
Utslipp av klimagasser (CO2-ekv.) per kg spiselig kjøtt – Laks mot andre proteiner
Kilde: Mowi Industry Handbook 2024