De biologiske prestasjonene fra de gjennomførte produksjonssyklusene viser at vi er godt på vei til å nå våre målsetninger
Vår teknologi har gjort det mulig å ta i bruk mer eksponerte lokaliteter med gode miljøforhold, hvor fisken har de beste forutsetningene for å vokse og trives. Unik fôringsteknologi og -kompetanse som både sørger for at all fisken har god tilgang på fôr og samtidig holder seg dypt i vannet, bidrar til god tilvekst og lavt påslag av lus.
Dette har gjort at vi i løpet av de fire første produksjonssyklusene på OF1 i alt har hatt kun to lusebehandlinger. For AOF har vi noe mindre erfaringsgrunnlag, men gjennomførte den første syklusen uten lusebehandling, mens vi kun har hatt én behandling på fisken som nå er i sjøen. AOF er et nedsenket konsept, hvor vi har stor tro på å kunne drifte uten behov for lusebehandling. I de to første produksjonssyklusene er det satt ut fisk fra sjøanlegg som har hatt lusepåslag ved innflytting. Fra og med neste utsett vil vi sette ut postsmolt direkte fra landanlegget til Gaia. Erfaringstall for lus så langt på AOF gir gode indikasjoner på at vi skal kunne drifte uten behov for lusebehandling når vi setter ut fisk direkte fra et landanlegg.
Vi vet at håndtering av fisken er en av de største enkeltårsakene til dødelighet. I tillegg må fisken sultes inn mot behandling, og har dårligere appetitt like etter behandling. Ved å unngå flere lusebehandlinger kan vi dermed redusere dødeligheten samtidig som vi oppnår bedre tilvekst. Raskere tilvekst medfører også at produksjonstiden i sjø reduseres som også reduserer eksponeringen og dermed risikoen for lus og andre sykdommer.